מזון מעובד - סימונים אדומים

לומדה לסימונים האדומים

ד"ר צביה שיפר חרובי, MD, רופאה מומחית ברפואת ילדים וסטודנטית לתואר שני במדעי התזונה באוניברסיטה העברית מסבירה על הסימונים האדומים של משרד הבריאות בדגש על המנגנונים הביוכימיים העומדים מאחורי ההמלצות האלו.

ד"ר צביה שיפר

מומלץ לפתוח את הסרטונים במסך מלא, שימו לב שבמהלך הסרטונים יופיע על המסך סימון של שאלה שניתן לענות עליה, זאת במטרה לסייע לכם להפנים את הידע. חלק מהשאלות יהיה נוח יותר למלא מהמחשב מאשר מהטלפון הנייד.

בהצלחה

נתרן

מרבית הישראלים צורכים כמות נתרן גבוהה מההמלצות, אך גם אם נמליץ למטופלים שלנו לעבור למלח דל נתרן לא נוריד את המקור העיקרי שלנו לנתרן – המזון המעובד. אנו רגילים לחשוב על נתרן כמעלה לחץ דם, אך למעשה יש לו השפעות מזיקות על איברים שונים ולא רק בגלל עלייה בלחץ הדם. כדאי לצפות בהרצאה ולענות על השאלות המופיעות תוך כדי.

שומן רווי

הקשר בין צריכת שומן רווי לבין תחלואה קרדיווסקולרית ידוע כבר עשרות שנים. עם זאת, בשנים האחרונות היה קשה לפספס את הטענות שבעצם שומן רווי אינו מזיק לנו. האם יש בכך ממש? או שאולי המפתח הוא בהחלפת השומן הרווי במזונות שלמים ולא בסוכרים מוספים או בשומן טראנס?

סוכר

המנגנונים השונים הקושרים בין צריכת סוכר מוסף ומשקאות ממותקים לבין היארעות מחלות שונות. ד"ר צביה שיפר מתייחסת גם לשאלה האם יש הבדלים בין מקורות שונים של פחמימות לבין תחלואה.